Dit is de tijd van de prachtige Pioenrozen. De koningin der zomerbloemen. Geniet mee in deze blog. 

Van mei tot eind juni

Deze bloemen zijn er maar een korte periode van begin mei tot eind juni. Het is een vaste plant voor in de tuin maar ook goed als snijbloem te verwerken. Bijzonder om te zien dat tijdens het maken van de onderstaande foto een ijverige Bij de kans pakte en deze gekweekte Pioenroos meteen onderzocht. Zo mooi is de natuur!

Pioenrozen 1

Pioenrozen 2

Pioenrozen veelzijdige bloemen

Wij binden Pioenrozen graag `Effen Anders` in een boeket of zetten een roos solo op een bijzondere vaas. Met bloemen bezig zijn is ons vak en we zitten dan ook vol enthousiaste ideeën. De Pioenroos is een opvallende en prachtige bloem die zich goed laat combineren met andere seizoensbloemen zoals de Phlox, Astrantia, Delphinium en het Zilvergras. Een flinke bos met alleen Pioenrozen is natuurlijk ook een fleurig boeket.

Seizoensbloem

We zijn er voorstander van om bloemen te verwerken in het seizoen dus hoe leuk is het om de Pioenroos ook in bruidswerk en corsages te verwerken zoals te zien is op onderstaande foto`s Met dank aan o.a. bruidspaar Henk-Jan en Janine. Echt een seizoensgebonden bruidsboeket.

Bruidsbloemwerk

Geniet `Effen Anders` mee in dit seizoen van de diepe rode, roze en naturel witte kleur van de Pioenroos want wat zijn ze toch `Natuurlijk Mooi`! Wil je meer over bruidsbloemwerk lezen, ook van bloemen uit andere seizoenen, neem dan een kijkje in onze Effen wat Anders blog bruidsbloemwerk.

Pioenrozen 3

Pioenrozen 5

Pioenrozen 6

 

 

 

 

 
 

 

Top