Vandaag willen we de Lelie onder de aandacht brengen. Deze veelzijdige bloem is er in allerlei soorten en kleuren, geurend of juist niet.  En heel bijzonder met of zonder meeldraden.

Verschillende soorten Lelies

Wij, bloembinders werken graag met de verschillende soorten Lelies omdat dit een veelzijdige bloem is. In een gemengd boeket geeft de Lelie een bijzondere uitstraling maar ook solo in een mooie vaas geeft het een eigentijdse aanblik. Geniet mee van deze prachtige bloem, telkens weer op een `Effen Anders` manier maar hoe dan ook, altijd `Natuurlijk Mooi`!

Een mooie bloem de lelie 1

Een mooie bloem de lelie 2

Stuifmeel

Heeft u dat ook dat u deze bloem prachtig vindt in uw boeket maar niet blij wordt van de vlekken die het stuifmeel geeft in kleding, gordijnen of vloerbedekking? Of deze bloem liever niet op de vaas heeft vanwege de sterke geur? 

Geen meeldraden of zonder geur

Er zijn Lelie soorten die geen meeldraden hebben. De dubbelbloemige Lelies hebben meerdere bloemblaadjes en geen meeldraden dus stuifmeel, daardoor stuiven ze niet en geven geen overlast van vlekken. Ook zijn er verschillende soorten die niet geuren zodat u hier bij overgevoeligheid geen last van heeft.

Oplossing voor vlekken

Mocht u juist genieten van de Lelies met stuifmeel en is er een vlek ontstaan? Ga niet wrijven maar blazen, gebruik een droge borstel, de stofzuiger of gebruik een stukje plakband. Door te gaan wrijven of water maakt u het probleem alleen maar groter want dan gaat het stuifmeel juist dieper in de stofvezels zitten.

Fair Trade

We kopen onze snijbloemen, dus ook de Lelies in via een lijnrijder die op zijn beurt weer inkoopt via o.a. de kweker. De kweker waar de Lelies worden ingekocht zoekt de mooiste en beste Leliesoorten uit om te vermeerderen. Soms duurt het wel een paar jaar voordat ze genoeg Leliebollen hebben. Ze werken Fair Trade en lopen voorop in duurzaamheid. Daarom scharrelen er bijvoorbeeld kippen vrij rond op hun bedrijf om het onkruid te wieden. 

Effen Anders

In ons assortiment bloemen hebben we dus graag Lelies. Op onderstaande foto`s zijn verschillende lelie soorten te zien in allerlei kleuren. Voor elke gelegenheid te verwerken in bloemwerk of boeket. Lees ook onze tips voor de verzorging van snijbloemen.

Een mooie bloem de lelie 3

Een mooie bloem de lelie 4

Een mooie bloem de lelie 5

Een mooie bloem de lelie 6 

Top