Een van de leuke onderdelen van ons vak is het inkopen. Dagelijks kopen we verse bloemen in via een lijnrijder die aan onze winkels komt en regelmatig gaat er een van ons naar de veiling in Ede of Aalsmeer. 

Aalsmeer de grootste bloemenveiling van de wereld

Wist je dat FloraHolland in Aalsmeer de grootste bloemenveiling van de hele wereld is? Dagelijks worden er door de groothandels nationaal en internationaal bloemen gekocht voor de klok. Met een druk op de knop kopen groothandelaren de partij bloemen of planten die ze willen hebben.

Groothandelaren

Het is net als op een gewone veiling: als er veel vraag is, zijn de prijzen hoog, als er weinig vraag is, zijn de prijzen laag. De bloemist kan deze bloemen rechtstreeks kopen bij deze groothandelaren of aan de winkel laten brengen door een lijnrijder. Zo staan er iedere dag weer verse bloemen van goede kwaliteit in onze winkels. Geweldig om mooie planten en bloemen uit te zoeken die net `Effen Anders` zijn. Uiteraard kopen we ook Effen Anders planten voor buiten in zodat er telkens weer keuze is in onze Effen Anders Bloembinders winkels in Aalten en Dinxperlo.

Leveranciers en beurzen

Ook het inkopen van mooie potten en vazen of bijzondere decoratiematerialen  is voor ons een uitdaging. Vaak gaan we met meer teamleden langs bij een van onze leveranciers of bezoeken we beurzen om inkopen te doen. Dit najaar gaan we zelfs naar de beurs in Parijs. We genieten ervan om er voor te zorgen dat we een trendy, eigentijds, kwalitatief en betaalbaar assortiment in onze winkels hebben.

Effen Anders en eigentijds

De uitdaging van het vak bloembinder is om iedere keer weer bijzondere seizoensbloemen maar ook jaarrond bloemen op voorraad te hebben. Ook onze voorraad glas- en aardewerk en de decoratiematerialen is eigentijds en altijd `Effen Anders`. Dat vinden we echt `Natuurlijk Mooi` om te doen! Op de foto is Freddie net terug van een ritje bloemenveiling Aalsmeer. Hij brengt de verse bloemen en planten direct naar de locaties in Aalten en Dinxperlo. Lees ook de blog verse bloemen.

Inkoop buitenplanten

Aalten en Dinxperlo

 

 

Top