Wat er vooraf gaat aan het verkopen van verse bloemen. Lees het in deze blog!

Verse bloemen

In een eerdere blog schreven we al over het inkopen via veiling, beurzen en lijnrijders. Omdat we iedere dag zo snel mogelijk verse bloemen in de winkel willen hebben staan is er nog een optie. We spreken op een vast punt af met de lijnrijder zodat we de eerste en ruime keuze hebben in het uitzoeken van Natuurlijk Mooie bloemen. In de vroege ochtend worden er door mij zorgvuldig bloemen uitgezocht die s`nachts van de veiling door onze vaste lijnrijder worden aangevoerd.

Lijnrijder

Uitzoeken van bloemen

Uiteraard let ik op de kwaliteit, kleur, het soort bloemen vooral wat bij het seizoen past en de prijs. Voor mij is het belangrijk dat de bloemen een Effen Anders uitstraling hebben. Een bijzondere klus om te doen. Later op de dag komt de lijnrijder nog een keer langs bij de winkels zodat we eventueel vergeten of een tekort aan bloemen of nieuwe bestellingen kunnen bijkopen.

Locatie Aalten

Daphne en Freddie

Bloemen presentatie Aalten

Aalten en Dinxperlo

De gekochte bloemen lever ik als eerste al ruim voor openingstijd van de winkel af in Aalten waar de bloembindsters met zorg de lege vazen vullen. Als de vazen weer gevuld in de winkel staan kan het binden van de boeketten beginnen en inmiddels ben ik doorgereden naar Dinxperlo. Daar kom ik korter voor openingstijd aan en het opstellen van de buitenpresentatie is al in volle gang. Op de foto is te zien dat bloembindster Gerrie en stagiaire Sharon al vrolijk aan het buitenzetten zijn. Als de winkels open gaan dan zijn er weer verse bloemen op voorraad.

Locatie Dinxperlo

Buitenpresentatie

Presentatie van bloemen Dinxperlo

Bloemist is blij met zijn/haar vak

We zijn met het hele team trots als alle bloemen weer staan te stralen op de vazen in afwachting van een plekje bij de klant. De andere werkzaamheden kunnen beginnen, zoals het maken van de bestellingen, ook voor onze online bestelpagina. Het  uitpakken en decoreren van het nieuwe assortiment glas- en aardewerk en/of het maken van bruidswerk of rouwbloemwerk. Planten verzorgen en water geven en nog veel meer. Daarover meer in onze volgende blog. Laatst las ik in de krant dat bloemisten heel blij worden van hun vak en met deze stelling ben ik het zeker eens. Bijzonder om met zo`n fijn team de hele dag mogen werken met bloemen.

Top