Ook wij laten ons regelmatig inspireren en uitdagen. Om deze reden gaan onze bloembinders naar Studieclub Oost Nederland waar telkens een nieuwe opdracht wacht.

Studiclub 1

Studiclub 2

Studieclub 7

Studieclub Oost

Studieclub Oost is een club van verschillende bloembinders uit Oost Gelderland die bij elkaar komen om elkaar te inspireren en met telkens een nieuwe opdracht de uitdaging aangaan om bijzonder en vakkundig bloemwerk te maken.

Gastbloembindster Ilona Oostenveld

Afgelopen maand was de hele club bij Effen Anders Bloembinders op bezoek waar gast bloembindster Ilona Oostenveld een inspirerende demonstratie gaf van bijzonder bloemwerk. Ademloos keken de binders hoe hun vakgenoot de mooiste creaties in elkaar bond. 

Natuurlijk Mooie creaties

Hierbij  laten we u foto`s zien van de verschillende werken gemaakt door Ilona Oostenveld en al haar vakgenoten waaronder onze Effen Anders Bloembinders. Het thema was dit keer Steampunk. Namen van collega bloembinders zoals Albertine Venhuis, Birgit Davids, Bert Evers, Hanneke Masselink, Annemieke Muileman, Laura Schilderink en Martijn Lohuis. Geniet mee van hun prachtige werk.

Studiclub 4

Studiclub 5

Studieclub 5

Studieclub 6

The inner Circel

Een mooi voorbeeld van eerder werk tijdens zo`n bijeenkomst van Studieclub Oost gemaakt door Effen Anders Bloembindsters Daphne, Gerrie en Christel is hieronder te zien. De opdracht was `The inner Circel`. Wat zijn ze weer creatief geweest met deze opdracht voor de Studie Club.

Opdrachtuitleg

Ieder gaat aan de slag met een eigen creatief idee. De uitleg hieronder van Daphne, Gerrie en Christel:
Daphne: Allerlei lijnen in ronde cirkel vormen.
Christel: The inner Circle is voor mij meer circle of life. De schijf met zijn jaarringen en de zaden staan voor het begin van alles.
Gerrie: In het hart van de cirkel zijn de belangrijkste mensen, verder naar buiten minder belangrijke, daarom wat minder kleurrijk en ruwer.

Studiclub 9

Studieclub 9

Body Blossom Juwels

Op deze foto`s hieronder `Effen Anders` creaties gebonden door bloembindsters Daphne en Christel. Gemaakt voor de Studieclub met als opdracht "Body Blossom Juwels". Wij vinden het resultaat zo `Natuurlijk Mooi`!

Studieclub 8

Studieclub 11

Hotel de botel van bessen

Kijk nou toch wat bijzonder, hierboven op de foto`s. Onze Effen Anders Bloembindsters Daphne en Christel zijn druk aan het werk geweest met hun creatieve talenten. Van de Studieclub kregen ze dit keer de opdracht "Hotel de botel van bessen". Toevallig hebben ze allebei de vorm rond gebruikt. Daphne heeft met berkenschijfjes een ijzeren frame door haar vriend laten lassen en in een plank geboord. De materialen aangeregen en om de schijven heen gewikkeld. Christel heeft een frame van klimopranken gemaakt en daar de materialen omheen verwerkt. We zijn trots op Daphne en Christel en vinden het resultaat zo 'Natuurlijk Mooi'!

Blij met een ei

Hieronder heel bijzondere werkstukken van Effen Anders Bloembindsters Christel en Daphne voor Studieclub Oost met als thema: `Blij met een ei`! Natuurlijk Mooi om te zien dat telkens een nieuwe opdracht zoveel talent laat zien, ieder op haar eigen Effen Anders manier.

Plastic Fantastic

De laatste en onderste foto`s zijn opnieuw `Effen Anders` werkstukken gemaakt door Christel en Daphne voor de Studieclub. Het Thema was Plasic Fantastic. Op foto 1 staat het werkstuk van Daphne op foto 2 het werkstuk van Christel. Het is leuk om enkele foto`s van al dit werk te kunnen laten zien. Vakgenoten die elkaar inspireren door telkens een nieuwe opdracht aan te gaan, hun creatieve talenten te verwerken en met bloemen en materialen te verwoorden hoe zij tegen de opdracht aankijken. Gezellige momenten en leuke ervaringen die ons doen beseffen dat we het leukste vak van de wereld hebben, toch? 

Studieclub 13

Studieclub 10

Droomvangers

Hieronder nog mooie foto`s van droomvangers gemaakt door Gerrie, Daphne en Christel. Ook in opdracht van de Studie club. Wij dromen ervan dat wensen voor ons allemaal mogen groeien en de bloemen mogen bloeien.

Zomers Zand

Het laatste thema was de opdracht Zomers Zand. Helemaal onderaan zijn de werkstukken van Daphne, Gerrie en Christel te zien. Daphne`s (linker foto) uitleg over haar bloemwerk: Van wikkeldraad heb ik een frame gemaakt die als een soort waterval uit een vrucht komt. Daar doorheen heb ik met dun boulliondraad geweven/gedraaid voor een mooie verdeling. Daaraan zitten o.a. schelpjes, bedeltjes, ijzerencircels met zand, als frisse kleur heb ik er Kangeroepootjes en Hortensia bloemblaadjes tussen geplakt.
Gerrie`s uitleg hierover (middelste foto): Een stuk aangespoeld hout waar zand en schelpen tegenaan gespoeld zijn. Met verschillende grassen die in de duinen groeien.
Uitleg Christel (foto rechts): De schaal heb ik gemaakt van lijmpatronen, schelpenzand en schelpen. Hij is zeer flexibel en met deze materialen benadruk ik het zomers gevoel. In het bloemwerk zit een nieuw Leliesoort, Lilium `Fairy Morning`, Zilvergras en Scabiosa bolletjes. De Scabiosa zit in rietjes verwerkt, ook om het zomerse gevoel te benadrukken. De ondergrond is een glazen schaal van Dutz. Voor mij beeld dit Zomers Zand uit!

Droomvangers

Zomers zand

Top