Af en toe maken we samen een leuk uitstapje met het hele team. Dit keer hebben we ons creatief laten verrassen en was het een middag `Heel Effen Anders bakt`. We waren te gast bij Creatief Culinair Keijgoed van Hanneke van der Werf en mochten een middag `Effen Anders` aan de slag met onze creativiteit door samen taarten te bakken.

Heel Effen Anders bakt

Hanneke van der Werf

Hanneke had als welkom een vriendschapskoek gebakken. Deze vriendschapskoek is niet te koop, maar kan alleen gegeven worden. Aan het einde van de dag kregen we een beetje mee van het beslag dat 10 dagen langzaam via een natuurlijk proces gist. Daarna is het de bedoeling met dit deeg een nieuwe koek te bakken en het eindresultaat met het gekregen recept weg te geven aan een vriend of vriendin die op zijn/haar beurt weer kan bakken en doorgeven.

Bakken maar

Hoe leuk is het om in deze Valentijnsweek onze liefde voor creativiteit eens op een andere manier in te zetten. We mochten met z`n allen de diverse aanwijzingen uitproberen want na een goeie uitleg gaf Hanneke het sein: `bakken maar`!

Taarten versieren

Op de foto`s is te zien dat we geconcentreerd aan het werk gingen om ieder onze eigen taart te versieren. Hanneke had alvast een basis gebakken en gaf ons allerlei leuke tips en weetjes op het gebied van taarten bakken.

Heel Effen Anders bakt

Heel Effen Anders bakt

Heel Effen Anders bakt

Proeven

Het hele Effen Anders team inclusief aanhang ging gebroederlijk aan de slag en we vonden dat we met deze middag met de neus in de boter waren gevallen. Zelf leren versieringen maken, ingrediënten mixen, een voorproefje nemen. Genieten dus.

Aga-cooker

De heerlijkste lekkernijen kwamen langs en ondertussen vertelde Hanneke haar bijzondere levensverhaal. Ook kregen we uitleg over een andere specialiteit van haar, de Aga-cooker. Een enorm gietijzeren fornuis met heel veel mogelijkheden.

Kers op de taart

Het was een super gezellige en leerzame middag. Op de foto`s kunt u zien dat we een echt een heel `Effen Anders bakt` gevoel kregen en we mochten aan het eind van deze bijzondere workshop de gemaakte creatie mee naar huis nemen. Dit was de kers op de taart want dat werd later thuis nog eens smullen dus!

Heel Effen Anders bakt

Heel Effen Anders bakt

Heel Effen Anders bakt

Het was Keijgoed

Bedankt Hanneke voor deze voor ons `Effen Anders` workshop, wij bloembinders vonden deze middag `Natuurlijk Mooi`! Meer lezen over Keijgoed? Dat kan! Kijk op: http://www.keijgoed.com/

Heel Effen Anders bakt

Top