Vetplanten en Cactussen zijn stekelige maar o zo zonnige types. Helemaal terug van weggeweest. Kijk maar op de foto`s, echt trendy en helemaal van nu.

Cactussen 1

Cactussen 2

Cactussen en Vetplanten

Zon, warmte en droogte daar houden deze cactussen en vetplanten van. Snel tevreden want water geven hoeft niet zo vaak, alleen op het moment dat de plant droog staat. Liever af en toe een matige plens dan iedere dag een klein beetje. Echt ideaal in de vakantieperiode of voor mensen met weinig tijd. 

Succulenten

Deze planten vallen onder de groep succulenten. Dit betekent dat ze grote hoeveelheden water kunnen opslaan. Het natuurlijk leefmilieu van Cactussen en Vetplanten is vaak de woestijn. Een klein aantal komt juist voor in tropische regenwouden.

Familie

De Vetplanten en Cactussen zijn nauwe familie van elkaar, ze stellen meestal weinig eisen aan hun leefomgeving en zijn er in veel variaties. Soorten met verschillende vormen en groottes, soms met prachtige bloemen. Zoals op de foto`s hieronder is te zien.

Cactussen 3

Cactussen 4

Stekelig

Ze zijn stekelig omdat het nodig is. De stekelige doorns van een cactus zijn te vergelijken met de blaadjes van een boom. Omdat de bladeren van een cactus zo klein zijn verdamp het vocht niet en houdt de cactus het bij zich. Die stekels zijn voor nog meer dingen handig. Ze houden dorstige woestijnbeesten op afstand.

Plekje in de zon

Thuis zijn deze planten tevreden met een plekje in de zon waar ze decoratief maar vooral `Natuurlijk Mooi` een `Effen Anders` aanvulling zijn in jouw interieur. 

Variatie

Kijk hieronder naar de foto`s, een ruime variatie in Cactussen en Vetplanten, voor ieder plekje groot of klein. We hebben telkens weer andere soorten op voorraad. We hopen dat we je positief geprikkeld hebben, kom langs in onze winkels in Aalten en Dinxperlo waar we een ruime sortering hebben staan.

Cactussen 5

Cactussen 6

Cactussen 7

Cactussen 8

 

Top