De grootste uitdaging voor ons, bloembinders van Effen Anders, is het inkopen van het hele assortiment. Dan hebben we het over bloemen, (buiten) planten, decoratiematerialen, glas en aardewerk. Hierover schreven we al eerder in onze blog. In deze Effen wat Anders blog vertellen we wat meer over de inkoop van planten en varens.

Groothandel Waterdrinker

Deze planten kopen we o.a. in bij Groothandel Waterdrinker gevestigd in Groothandelscentrum Cultra, die op haar beurt weer gevestigd is in het veilingcomplex van Flora Holland. De grootste bloemenveiling van de wereld.

Planten en varens

Kwekers

Groothandel Waterdrinker koopt haar planten in via de kwekers. Met een groep collega bloemisten hebben wij in samenwerking met de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) en Groothandel Waterdrinker in Aalsmeer een bezoek gebracht aan twee plantenkwekers. Wij begonnen de dag met het inkopen bij Waterdrinker omdat het voor ons toch een rit van twee uur is. Mooi om te zien dat ze werken met de slogan: To plant a garden together is to believe in tomorrow!

Planten en varens

Effen Anders Inkopen

Het inkopen van planten door de bloemist is te vergelijken met het inkopen voor jou bij de supermarkt. Wij kiezen planten uit en zetten die op een kar waarna een medewerker van Waterdrinker ze in gaat scannen. Deze keer hadden we een enkele kar genomen en werd het flink passen en meten want we waren samen met collega bloemist Bert met één bestelbus.

Planten en varens

Vireo

Daarna door naar de eerste plantenkweker, Vireo waar we werden opgewacht door Melanie van Waterdrinker met heerlijke broodjes en koffie. De kweker heeft ons gastvrij ontvangen en we kregen een rondleiding door de hele kwekerij. Bijzonder om te zien dat er met warmte en liefde en de benodigde techniek prachtige planten worden gekweekt. Bij Vireo hebben ze zelfs een eigen foto en ontwerpstudio. Maatschappelijk verantwoord produceren is een vast onderdeel van het beleid van Vireo.

Planten en varens

Rondleiding

Meer over dit bedrijf en een bedrijfsfilm kun je bekijken op hun site. Deze rondleiding is voor ons als bloemisten een leerzame en gezellige ervaring die grote indruk op ons heeft gemaakt. Op de foto`s krijg je een beetje beeld van alles wat wij hebben gezien.

Planten en varens

Yucca`s en Dracena`s

De stammen zoals te zien op de foto worden geïmporteerd uit Zuid Amerika waarna ze in deze kwekerij uitgroeien tot mooie Yucca`s en Dracaena`s. Erg indrukwekkend allemaal om te zien.

Planten en varens

Raadschelders Varens

De tweede kweker waar we gastvrij werden ontvangen was Raadschelders Varens. Deze kwekerij heeft zich helemaal gespecialiseerd in het kweken van verschillende soorten varens. Mooi om te zien hoe hun team aan het werk is en alle ruimte in de kassen volledig wordt benut. Van hoog tot laag in de kassen worden de mooiste varens opgekweekt tot prachtige exemplaren.

Planten en varens

Sterk luchtzuiverende eigenschappen

Neem gerust een kijkje op de site van Raadschelders Varens waar ook handige verzorgingstips voor varens op staan vermeld. De door hen gekweekte varens hebben bewezen sterk luchtzuiverende eigenschappen. Dat is `Natuurlijk Mooi` om te weten.

Planten en varens

We werden gastvrij ontvangen

Al met al een bijzondere dag die voor ons echt `Effen Anders` is verlopen. Wij hebben door deze bezoekjes meer kennis over de planten en varens gekregen en dat geven wij met plezier aan onze klanten door. De gastvrijheid van de genoemde bedrijven was super en wij bedanken dan ook iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd.

Planten en varens

Top