Bij DutZ spat de liefde voor het ambacht van elke collectie glaswerk af. Alle vazen, potten, schalen en windlichten zijn mondgeblazen en handgevormd. 

DutZ Collection: uitgesproken glaswerk

Bij DutZ spat de liefde voor het ambacht van elke collectie glaswerk af. Alle vazen, potten, schalen en windlichten zijn mondgeblazen en handgevormd.  Dat maakt ze uniek en helemaal Effen Anders. Wil je meer weten over DutZ? Lees hier dan lekker verder.

Dutz glaswerk 1 

Dutz glaswerk 2

DutZ staat voor Durf Uitgesproken Te Zijn

Wat een geweldige naam voor dit prachtige glaswerk, toch? En wat past deze naam goed bij ons motto: Effen Anders en Natuurlijk mooi.

Wij combineren de karaktervolle glazen designs van DutZ Collection graag met onze bloemen. Soms met maar één enkele bloem, soms met een heel boeket. Natuurlijk kun je dit sfeervolle glaswerk ook prima neerzetten zonder iets erin. Het is altijd een lust voor het oog.

Ambachtelijk glasblazen is een zeldzame traditie

De DutZ Collection wordt voornamelijk gemaakt in glasfabrieken in Roemenië. Ambachtelijke glasblazers blazen het glas met hun mond en vormen het daarna met de hand. DutZ helpt deze zeldzame glasblaastraditie in stand te houden. Het merk bestaat sinds 2006 en is eigendom van de Nederlandse groothandel Nethroma uit Kampen. Ieder seizoen ontwerpt DutZ verrassende en uitgesproken nieuwe series. We zijn blij dat we jou veel van dit moois in onze winkels kunnen laten zien.

Durf jij uitgesproken te zijn?

Kom onze glazen beauty’s van DutZ dan eens bewonderen in onze vestigingen in Aalten en Dinxperlo. Of laat je inspireren door de voorbeelden op deze pagina. Wist je dat je een deel van onze DutZ Collection ook online kunt bestellen? DutZ, dat’s dus een kwestie van durven. Kijk maar eens naar dit filmpje over de glasblazers van Dutz

Dutz glaswerk 3

Dutz glaswerk 4

Dutz glaswerk 5

Dutz glaswerk 6

 

 

Top