De verse bloemen in onze winkels kopen we op verschillende manieren in, via de lijnrijder, op de veiling via de groothandel maar ook rechtstreeks via de kweker.

Dahlia 1

Dahlia 5

Bloemen rechtstreeks van de kweker

Vooral in dit seizoen is het bijzonder dat we onze bloemen rechtstreeks kunnen afnemen van de kweker. Hoe bijzonder is het dat we de bloemen die net zijn geplukt kunnen ophalen bij de kweker en een uur later op de vazen in onze Effen Anders Bloembinders winkels in Aalten en Dinxperlo kunnen tonen. Verser kan het niet.

Bloemenkwekerij Cleoverde

In dit geval vertellen we over de kwekerij van Marc en Anne Marie, met de mooie naam Cleoverde die prachtige seizoensbloemen kweekt. De Pioenrozen, Delphiniums, Dahlia`s, Zonnebloemen, Dille, Zinnea`s, en Natuurlijk Mooie grassen. Voor ons bloembinders een waar walhalla!

Dahlia`s

Wist je dat ze alleen al van de Dahlia`s zo`n 40 tot 50 soorten kweken? Er bestaan honderden soorten en Marc en Anne Marie hebben de uitdaging om zoveel mogelijk soorten zoals o.a. de Spin, Pompon en Dinnerplate te telen, ze kweken deze prachtige bloem dus in kleinere aantallen zodat de exclusiviteit gewaarborgd is. Dit past helemaal bij onze Effen Anders motto.

Zonnebloemen

Dahlias 2

Van boerenbloem naar trendy imago

Kijk eens wat een prachtige bloem. De Dahlia is weer helemaal terug van weggeweest. Deze boerenbloem met een ouderwets imago is weer helemaal trendy en van deze tijd. Doordat ze vers van het land komen staan ze ook langer op de vaas. Hoe leuk is het om langer te kunnen genieten van deze echte zomerbloem.

Natuurlijke ongedierte bestrijding

Cleoverde heeft enkele stroken met bloemen mengsels gezaaid die lieveheersbeestjes, bijen en vlinders aantrekken. Dit om te voorkomen dat er ongedierte en beestjes die je niet wil hebben op de bloemen komen. Een natuurlijk manier van bestrijden tegen insecten. Zo werken ze mee aan het schoonhouden van de grond op een verantwoorde manier.

Kweken op vruchtbare grond

De bloemen van Marc en Anne Marie worden gekweekt op klei. Dit is zwaarder bewerken en dus erg intensief maar het grote voordeel is dat het bloemen gewas op voedselrijke grond geteeld wordt en ze daarom langer houdbaar zijn. Daardoor staan de bloemen langer bij jou thuis op de vaas. Wil je kwekerij Cleoverde volgen op Facebook dan kan dat. Wel handig om te weten dat ze geen particuliere verkoop hebben, ze leveren dus alleen aan de groothandel en de exclusievere bloemist.

Een Natuurlijk Mooi boeket voor iedereen

Bijzonder om te zien hoe Marc en Anne Marie van Cleoverde op een andere manier met bloemen bezig zijn. De kweker zorgt voor sterke, prachtige aanvoer. Wij, bloembinders verwerken met groot plezier deze prachtige bloemen in boeketten en bloemwerk. Samen maken we ons sterk dat jij verse bloemen kunt kopen om zelf op de vaas te zetten of te geven als lief gebaar. Dat is toch echt Effen Anders en Natuurlijk Mooi!

Zinia

Zinnia 1

Veld voor bijen

Delphinium

Top