In deze roerige tijden houden wij een Effen Anders Dagboek bij zodat we onze en uw ervaringen kunnen delen met elkaar. 

Ja, op gepaste afstand
Ons online gevonden
Digitaal, hand in hand
Met elkaar verbonden

Effen Anders Dagboek 1

Omdat het mag
Omdat het `Moed`
Geef elkaar een lach
Dan is alles goed! 

Juli 2020

Ook al is het nog niet helemaal zoals het was, het gaat de goede kant op. Misschien wordt het wel helemaal niet meer zoals het is geweest. Er is zoveel gebeurd de afgelopen tijd, verdrietig maar ook positief. We gaan er het beste van maken en stoppen ierbij ons dagboek. We wensen iedereen in deze veranderde tijden veel sterkte en mooie momenten toe. We hopen dat u alle ervaringen met ons wilt blijven delen, wij blijven Effen Anders bezig. Samen staan we sterk.

3 juni t/m eind juni

Gelukkig begint het steeds gewoner te worden. We hebben weer een terrasje kunnen pakken en het openbare leven komt geleidelijk op gang. Uiteraard is het heftig voor patienten en hun omgeving en ook voor bedrijven die met de nieuwe regels aan de slag mogen maar toch, wat zijn we blij dat het de goede kant op gaat.

24 mei t/m 2 juni

De regels worden minder strak, we mogen met z`n allen meer vrijheid genieten. Met dit mooie weer hopen we dat iedereen binnen de mogelijkheden zoveel mogelijk geniet van de prachtige natuur en lieve mensen om ons heen. Uiteraard op gepaste afstand maar in verbinding met elkaar. Hoe Natuurlijk Mooi is het dat we deze spannende periode achter ons kunnen laten. Wij wensen iedereen hele fijne Pinsterdagen en een goede gezondheid toe. 

11 mei t/m 23 mei

Inmiddels hebben we de Moederdag achter de rug. Alles is goed verlopen, er zijn veel (schoon) moeders blij gemaakt met een Natuurlijk Mooi boeket. Hoe raar het ook klinkt, we beginnen al een beetje te wennen aan de nieuwe manier van werken. Uiteraard  blijven de maatregelen verdrietig voor veel mensen maar het is fijn om te zien dat de regels steeds soepeler worden. We leven mee met de horeca en andere bedrijven die ineens geconfronteerd werden met moeilijke ingrepen. Ook heel belangrijk, we hopen dat het persoonlijke contact met onze ouderen weer op gang komt. Uiteraard binnen de addviezen van de RIVM maar toch. Gelukkig heeft de zorg alles op alles gezet om goed voor de mensen te zorgen maar er gaat natuurlijk niets boven contact met alle dierbare mensen om hun heen. We hopen oprecht dat het de goed kant op blijft gaan.

28 april t/m 10 mei

Gelukkig lijkt het erop dat er meer ruimte en bewegings vrijheid komt. Deze week vieren we onze vrijheid op een andere manier. Met nog meer besef dat vrijheid zo belangrijk is voor ons allemaal. Volgens ons is liefde het sleutelwoord. Liefde voor onszelf, de ander, elkaar en onze aarde. Deze week staan de moeders (vrouwen) op de eerste plek. Moeders die aan het begin van ons leven staan, gelukkig hebben we de vrijheid om haar met bloemen in het zonnetje te zetten. Dat verdienen ze, allemaal!

Effen Anders Moederdag

Ook al blijven we op afstand
Met dit boeket toch dichtbij
M`n allerliefste moeder, want
Dank voor onze sterke band
Vandaag tóch van de partij

Effen Anders Dagboek 7

Effen anders Dagboek 6

Effen Anders Dagboek 5

20 t/m 27 april 2020

Deze week kregen we opnieuw bericht over de regels en tot schrik van ons en velen kunnen onze collega`s in de horeca, kappersbranche en alle andere branches nog steeds niet aan het werk. De regels zijn voorlopig nog verlengd. Uiteraard voor het goeie doel om zo voorzichtig en veilig mogelijk weer te kunnen opstarten. Toch willen we alle mensen die betrokken zijn, op welke manier dan ook, sterkte toewensen. Dat de scholen weer open gaan geeft hoop. Wij zijn dankbaar dat we open mogen zijn, het is merkbaar dat bloemen troost geven. Ook zijn we ons inmiddels aan het voorbereiden hoe we het beste de Moederdag verkoop in goed banen kunnen leiden. Want de oude slogan, "zeg het met bloemen" blijft actueel.

12 t/m 19 april 2020

De afgelopen week is omgevlogen. Inmiddels beginnen we te wennen aan de nieuwe werkwijze. Online bestellen begint steeds meer bekend te worden en uiteraard doen we heel erg ons best om ook daar Effen Anders boeketten en bloemwerk neer te zetten. Er wordt gesproken over het nieuwe normaal maar we hopen toch dat we binnenkort weer onze dierbare mensen weer in de armen kunnen sluiten. Er gaat niets boven echt contact. Wel zijn we erg dankbaar dat we al die tijd open mochten blijven, ons vak is zo fijn en we hebben met anderen te doen die opeens in de stilstand terecht kwamen. We gaan dit weekend lekker uitrusten en volgende week zijn we weer als vanouds bezig. Effen Anders en zoals altijd Natuurlijk Mooi! We zijn graag uw offline en online bloemist.

11 april 2020

Vandaag hebben we de de week afgesloten met een voldaan gevoel. Er zijn heel veel mensen die een ander hebben blij gemaakt met bloemen en ondanks de roerige tijd is het gelukt om alles toch op orde te krijgen. Dit hebben we te danken aan het hele team van Effen Anders Bloembinders want zonder hun enthousiaste en creatieve inzet was het nooit gelukt. Wij wensen iedereen ondanks alle zorgen en binnen de mogelijkheden toch hele fijne Paasdagen toe en hopen dat u gezond en fit blijft. Pas goed op u zelf! Vanaf volgend week gaan we een keer per week schrijven, we hopen dat u het leuk vindt om ons te volgen. Tot dan!

10 april 2020

Om de humor er een beetje in te houden hebben we enkele foto`s met bijbehorende teksten. Heus we onderschatten het verdriet en de ellende niet maar we willen toch de moed erin houden. De linker en rechter foto hierboven waren net voordat we 1.5 meter afstand moesten houden gemaakt. Freddie heeft zich zowaar door fotograaf Joyce Schieven laten verleiden om als echt fotomodel op te treden. Joyce maakt al jaren onze Effen Anders foto`s en ook deze keer zijn we blij met haar bijdrage. Ook bijzonder is het dat Jannie in haar lelijke eendje de bezorging voor Dinxperlo voor haar rekening heeft genomen. Wat een gave auto is dat toch. Een zeer passende kleur zo rond de Paasdagen :)

9 april 2020

Vandaag de winnaar geloot van de actie die we hieronder op 5 april hebben gehouden. Leuk om iemand blij te kunnen maken met een Effen Anders Paasboeket. Zelf werden we blij gemaakt met een lekkernij omdat we volgens Effen Anders Bloembindsters Betty en Christel Kanjers zijn. Hoe leuk is dat? Maar eerlijk gezegd zijn ze zelf enorme Kanjers want ze zetten zich volop in om iedere klant tevreden de deur uit te laten gaan. Ook de online bestellingen vragen veel aandacht in deze Paastijd. Bedankt Christel en Betty. 

Effen Anders Dagboek 4

8 april 2020

Ook voor ons is het prive een vreemde tijd. Een van de kinderen is jarig en ja, dat is toch echt anders dan normaal. Uiteraard hebben we zoon in de bloemetjes gezet en dat geeft voldoening. Toch hopen we dat het volgend jaar weer gewoon mag gaan zoals altijd.

7 april 2020

Natuurlijk Mooi om te zien dat er ook voor de Paasdagen bloemen besteld worden voor de mensen die nu alleen zitten en geen bezoek mogen ontvangen. Morgen maken we op Facebook een winnaar bekend die een Effen Anders Paasboeket mag ophalen of laten bezorgen. En 9 april verloten we een winnaar onder de lezers van deze blog, lees meer hierover bij 5 april. Zo dragen we een klein steentje bij in deze voor veel mensen sombere tijd.

6 april 2020

Vandaag hebben we in Aalten de nieuwe week opgestart, tijdelijk gaat de winkel nu om 13.30 uur open. In Dinxperlo starten we morgen (dinsdags) om 09.00 uur op. Ook hebben we inmiddels een Facebook like en win actie opgestart zodat er iemand een gratis boeket kan winnen. We zijn onder de indruk hoeveel ontroerende reacties daarop komen. Het is heel goed merkbaar hoe groot de impact van het corona virus is en hoeveel gevolgen dit heeft voor de samenleving. We hopen zo dat het snel de goed kant op gaat, en vooral dat we elkaar weer mogen bezoeken en het liefst ook omhelzen.

5 april 2020

Wij proberen op alle mogelijke manieren een positieve draai te geven aan deze roerige periode. We hopen zo dat iedereen  zich een beetje goed door deze weken heen slaat.  Met Pasen in zicht vinden wij het een leuk idee om onze Effen Anders Dagboek lezers een kans te geven een gratis boeket te winnen. Wilt u zelf een mooi Paasboeket ter opvrolijking of  heeft u iemand in gedachten die wel een oppepper kan gebruiken? Stuur ons een mail met in ieder geval de tekst `Effen Anders Paasboeket als troost` en maak kans. Uit alle inzendingen verloten we een Natuurlijk Mooi boeket zoals op de foto hierboven. Op 9 april krijgt de winnaar een persoonlijke mail van ons en mag aangeven of hij/zij dit boeket komt ophalen in Aalten of Dinxperlo. Eventueel bezorgen kan ook, hoe leuk is dat?

4 april 2020

Met deze dag hebben we samen de eerste drie weken afgesloten van een vreemde tijd vol met ontroerende momenten. Veel mensen hebben ons online gevonden en inmiddels zijn we zo goed en kwaad als het gaat ingesteld op onze nieuwe Effen Anders werkwijze. Voor ons is het genieten om te ervaren dat bloemen troost kunnen bieden of dat we op een lieve manier aandacht kunnen geven aan onze dierbare mensen die we nu even niet mogen bezoeken, hoe graag we dat ook zouden willen. Niet voor niets bestaat al jaren de slogan, `zeg het met bloemen`! 

Effen Anders Dagboek 2

3 april 2020

Het blijft een vreemde situatie, heeft u dat ook? Wel is het erg bijzonder dat er veel mensen om kijken naar een ander. Vooral voor de oudere mensen wordt er veel besteld, er zijn zelfs gulle anonieme gevers die (soms wekelijks) een attentie laten sturen naar de bewoners van verzorgingshuizen. Het zal een troost zijn voor deze mensen om te weten dat er aan ze wordt gedacht en stil gestaan bij hun geïsoleerde leven op dit moment. Ook horen we dat er door kinderen kaarten worden gestuurd, echt ontroerend om te horen. Net als wij zullen er veel mensen zijn die verschrikt denken aan de Paasdagen, hoe dit te organiseren binnen de regels die er zijn. Voor ons echt reden om blij te zijn dat we de Effen Anders Bloembinders winkels open mogen houden zodat we onze dierbare mensen toch een bloemetje kunnen sturen. Voorjaar 2020 zal voor altijd in ons geheugen blijven als een periode van zorgen maar ook door, of juist dankzij de afstand, verbonden met elkaar.

2 april 2020

In de winkel komen gelukkig nog steeds klanten. We zorgen goed dat alles schoon en veilig is volgens de daarvoor opgestelde regels. Natuurlijk Mooi dat de mensen beseffen hoe belangrijk het opvolgen van deze regels is. Kijk maar op de foto hierboven, wij doen ook ons best om de juiste afstand te bewaren. Soms zorgt het voor rare situaties maar het blijkt dat er veel begrip is onderling. Wel komen er schrijnende maar ook troostende verhalen voorbij. Hoe verschillend we ook zijn, iedereen draag zijn of haar steentje bij. Wij geven op de Social Media telkens een Effen Anders berichtje en door deze blog hopen we onze betrokkenheid te tonen. Echt iedereen wordt op de een of andere manier geraakt door dit virus dus we proberen er het beste van te maken. U toch ook?

1 april 2020

Inmiddels weten we dat deze storm nog zeker enkele weken aan zal houden. We leven mee met de mensen die ziek zijn geworden of erger nog, overleden. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die te maken heeft gekregen met de gevolgen van dit virus. Wij hadden tot nu toe alleen nog kleine zorgen. Hoe komen we aan bloemen en planten. Echt alles is ontregeld en we werken met vers materiaal. Gelukkig lukt het met onze vaste lijnrijder en/of zelf halen in Ede of Aalsmeer. Er staan nog steeds Effen Anders bloemen te wachten op een plekje bij u thuis.

31 maart 2020

De eerste dagen werd het even heel erg stil, iedereen hield de adem in voor wat zou komen. Daarna kwamen de online bestellingen flink op gang. We zijn blij dat we dit voor deze crisis al op orde hadden. Voor mensen die niet in de winkel kunnen of willen komen een uitkomst. Ook de telefoon stond niet stil, zoveel mensen die iets voor een ander wilden bestellen. We zijn sowieso blij dat we open mogen blijven. Hartverwarmend ook de reacties op onze Effen wat Anders Nieuwsbrief actie en de Facebook actie.  Natuurlijk Mooi om alle betrokkenheid bij de mensen te zien. Een leuk moment was dat een klant ons probleem mee kreeg dat het toiletpapier op was. Deze klant wist nog een plek waar dit te koop was en ging het voor ons halen, hoe leuk is dat!

30 maart 2020

Wat was het schrikken enkele weken geleden toen de eerste corona berichten binnen kwamen. Voor iedereen en dus ook voor ons. Want hoe moest het nu allemaal? Zou de winkel open mogen blijven en hoe gaan we het dan aanpakken? Inmiddels zijn we enkele weken verder en hebben wij, bloembinders weer alles onder controle. Uiteraard houden wij ons aan alle RIVM richtlijnen en zijn er kleine aanpassingen in openingstijden in Aalten en Dinxperlo waarover in de Effen wat Anders blog `informatie over het Corona virus` meer. Maar deze blog gaat over allerlei ervaringen van u en ook van ons. Samen delen is fijn!

Effen Anders Dagboek 3

Top