Dit jaar vieren en herdenken we in Nederland 75 jaar Vrijheid. Wij staan hier graag op Effen Anders wijze bij stil. 

Vrijheid 2

Vrijheid 10

Vrijheid 4

Vrijheid

Vrijheid is niet vanzelfsprekend en kan alleen bestaan als iedereen respect en ruimte geeft aan elkaar. We zijn allemaal verschillend en Effen Anders, of het nu om huidskleur, geloofsovertuiging, ras of geaardheid gaat. In wezen zijn we allemaal gelijk en willen graag erkenning voor wie we zijn en wat we doen. Bloemen geven het goeie voorbeeld, ze staan met al hun verschillen en kleuren gewoon te stralen in een zelfde vaas. Al deze soorten maken juist een Natuurlijk Mooi bont geheel. Net zoals onze samenleving is. Vanwege de Corona crisis is er veel veranderd, ook voor onderstaande berichtgeving. Lees onze informatie hoe wij het de RIVM adviezen omgaan.

Achterhoeks Kunstcafé

Het Achterhoeks Kunstcafé is een gezellige ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers waar ze in ongedwongen sfeer info & ideeën uitwisselen. Enkele keren per jaar worden er avonden georganiseerd met presentaties over allerlei vormen van kunst zoals beeldhouwen, fotografie, schilderkunst, poëzie, schrijvers, kleinkunst, muziek, instrumentbouwen ect.  

Schilder-, teken- en foto wedstrijd

Dit jaar organiseert het Achterhoeks Kunstcafé een schilder-, teken- en foto wedstrijd met als thema: 75 jaar Vrijheid, in samenwerking met Boekhandel Messink & Prinsen, Foto Garretsen, Effen Anders Bloembinders en het Nationaal Onderduikmuseum. Deze wedstrijd is tot nader bericht uitgesteld vanwege de RIVM adviezen.

Nationaal Onderduikmuseum

Het Nationaal onderduikmuseum laat, op een authentieke plek van geschiedenis, ervaren hoe verschillend `gewone` burgers in hun dagelijks bestaan op de bezetting reageerden. Met thema`s als vrijheid, onderduiken, verzet, democratie en mensenrechten. Enkele jaren geleden heeft het Effen Anders Bloembinders team een bezoek mogen brengen aan het Nationaal Onderduikmuseum. Hier kunt u het verslag in onze Effen wat Anders blog nog eens nalezen, hoe dan ook een bezoek aan dit museum is zeker een aanrader!

Vrijheid 6

Vrijheid 13

Vrijheid 7

Effen Anders Bloembinders

De mensen van Achterhoeks Kunstcafé en de Effen Anders Bloembinders delen een passie voor kunst. Bloemsierkunst met veelal prachtige Effen Anders creaties maar ook glas- en aardewerk welke soms ware kunststukken zijn. We waarderen ook bijvoorbeeld de schilderskunst of foto`s en tekeningen. Allemaal gemaakt vanuit een creatieve inslag. Een Natuurlijk Mooie combinatie.

Effen Anders Galerie

We hadden al langer het plan om meer met kunst te doen en daarom gaan we de kelder van de winkel in Aalten ombouwen tot een galerie. Als eerste mogen de deelnemers van de schilder-, teken- en fotowedstrijd hun werk in de nieuwe Effen Anders expositieruimte tentoonstellen. Later is er ook de mogelijkheid voor andere kunstenaars om hun werk bij Effen Anders Bloembinders te laten zien. Uiteraard in overleg met Freddie Wassink. 

Creatief Bloem Sier en Kunst

In combinatie met de creativiteit van de Effen Anders Bloembinders maken we er samen een plek vol Bloem Sier en Kunst van. Steeds weer Effen Anders maar zoals u van ons gewend bent telkens weer Natuurlijk Mooi. Ook schrijven zien wij als een vorm van kunst en daarom hieronder een gedicht over vrijheid want in vrijheid kunnen leven is een groot goed.

Vrijheid en Democratie

Om Effen Anders stil te staan bij de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid een schrijf Monument voor Vrijheid en Democratie waar we zoals gezegd hieronder de ruimte willen geven.

Vrijheid 9

Vrijheid 3

Vrijheid 11

Vrijheid

 

Allemaal in echte vrijheid leven

Elkaar warmte en respect geven

Het is geen vanzelfsprekendheid

We danken het aan verleden tijd

Want er is fel voor ons gevochten

De saamhorigheid die we zochten

Strijders en `-on-`schuld verloren

Veel leed, verdriet, diepe sporen

Bezetting, Verzet en Onderduiken

Het vertrouwen kunnen gebruiken

En daarom staan we nu samen stil

Maken zo met elkaar het verschil

Zodat het nooit meer zal gebeuren

Begrip & respect opent vele deuren

Door alle herinneringen verbonden

Zo een nieuwe toekomst gevonden

Ondanks, maar zeker ook dankzij

Kunst, foto, tekening of schilderij

We zijn dankbaar en gelukkig

                    Vrij

vrijheid 1

Vrijheid 8

Vrijheid 5

Top